Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
 КОНЦЕПЦИИ 2011 
 УЧАСТНИЦИТЕ 
 ПРОГРАМАТА 
 МЕДИИТЕ ЗА ФОРУМА 
 ПАРТНЬОРИ 
 БРОШУРА 
 ГАЛЕРИЯ 1 
 ГАЛЕРИЯ 2 
Концепции 2011

------------------------------------------------
ЕВРО-ТОК БЪЛГАРИЯ – EURO-TOQUES BULGARIA
www.euro-toques.bg,
Кулинарен форум "Концепции 2011"

22 – 23 февруари, 2011 г. гр. София


На 22 и 23 февруари 2011г. в зала “Рейнбоу Плаза” гр. София, Ул. Атанас Дуков №29, Евро-Ток България ще организира второто издание на Кулинарен форум „Концепции”, мащабно събитие под формата на демонстрационно шоу-готвене - голяма среща на водещите европейски Шеф-готвачи, притежаващи опит в ресторанти с 1, 2 и 3 звезди Мишлен и в големите международни конкурси. Залата може да видите на следния адрес: http://www.rainbowplaza.org/bulgarian

Около 20 Шеф-готвачи от България, Испания, Франция, Белгия, Дания, Италия и Гърция в продължение на два дни ще представят своите концепции за висшата кулинария за 2011-та година, разполагайки с 30 минути, в които ще дадат свобода на своята креативност и новаторство. Всеки от тях ще покаже по две изцяло авторски рецепти, които ще бъдат част от неговото меню за 2011 г.

Форумът ще бъде открит от Жоро Иванов, Президент на Евро-Ток България и Вице президент на Евро-Ток Интернационал, който е и почетен готвач на Президента на Република България с диплома от Френски Кулинарен Институт, Ню Йорк, САЩ. Седем години е работил като Шеф-готвач в ресторант две звезди Мишлен „La Truffe Noire”, Брюксел, Белгия.

Водещ на Кулинарен форум “Концепции 2011” отново ще бъде Ради Стамболов, Вице президент на Евро-Ток България, притежаващ Доцентура по италианска кухня, Школа албегиера Ди ресторанте Ди Серамацони, Италия. Специализирал е в Cafй Central Palais Ferstel Виена, Австрия. Работил е в Sheraton Doha Хотел Доха, Катар, като Souse Chef Pastry.

Сред поканените чуждестранни готвачи са Елена Арзак, която работи при своя баща Хуан Мари Арзак, собственик на едноименен ресторант с три звезди Мишлен, Сан Себастиян, Испания; Андони Луис Адурис, собственик на изключително популярния испански Ресторант „Мугариц” в Сан Себастиян, Испания; Рене Реджепи, шеф на Ресторант “Noma”, Копенхаген, Дания с множество номинации в класацията на най-добрите заведения в света, Мортън Томсън, Дания, финалист в конкурса Bocuse D’or 2005, 2007, работил в “Kommandanten”, 2 звезди Мишлен; Педро Субихяма, Кике Дакоста, и други световно известни кулинари, сред които представители на престижните кулинарни школи Льонотр, Франция и Ришемон, Швейцария.

Сред поканените българи са имена, като Стефан Иванов, който е работил в ресторанти “Le Gavroche”, Англия с три звезди Мишлен, “Комшесуа”, Брюксел, три звезди Мишлен, “Вила Лорен”, Брюксел, две звезди Мишлен, “Пре Романо”, Брюксел, една звезда Мишлен. Завършил е Кулинарен Институт “Емил Гризон”, който е под патронажа на Белгийското кралско семейство; Юрий Балталийски, шеф-сладкар на хотел Хилтън, Прага, сладкар на годината за 2000г., притежава златен медал на Кулинарната Олимпиада в Сингапур 2000г.; Борис Петров, работил в ресторанти „Арена” и „Кастильо де Хавиер” в гр. Салоу, Тарагона, Испания, препоръчвани от Гид Мишлен и други популярни български кулинари.

Във форума ще се включи и единственият в България Карвинг-шеф Юрий Димо /носител на два златни медала от международното състезание по артистична кулинария „Артистика 2007” в Римини, Италия и три бронзови медала от международното кулинарно състезание “Кремълска купа” в Москва.

      Технически аспекти на Кулинарен форум “Концепции 2011”:
В изключително комфортна и модерна зала ще бъде разположена професионално обзаведена кухня и оборудване. Пълна визия за случващото се в кухнята и на сцената аудиторията ще може да проследи на големи мултимедийни екрани, които ще дадат възможност да бъде видян всеки един детайл и техника.
Ще бъде осигурен симултанен превод.
Ще бъде дадена възможност и на публиката да задава въпроси към презентаторите.

По време на форума чрез фирмени щандове ще бъдат представени и фирми, предлагащи на българския пазар висок клас хранители продукти, вина и напитки, професионално кухненско оборудване, облекло и специализирана литература.

Очаква се във форума да се включат 500 зрители /местата са ограничени/, сред които, Шеф-готвачи, собственици и управители на хотели и ресторанти, ръководители на бизнес структури в производството на храни и напитки.

Линкове към снимки от Кулинарен форум “Концепции” 2009

http://euro-toques.bg/eurotoque/home.nsf/fGal?ReadForm&A0A0689E311D4C17C2257554007EB029
http://euro-toques.bg/eurotoque/home.nsf/fGal?ReadForm&E17AACA2B742570FC22575B20078DC96

Кулинарният форум „Концепции 2009” постигна своята цел - да създаде условия за обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа, професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки.
Ето защо екипът на Евро-Ток България стартира организирането на второто издание на Кулинарен форум “Концепции”, като се надява по този начин да допринесе за развитието на българската кулинария и нейното добро позициониране в Европа и света.

За контакт и повече информация:

www.euro-toques.bg
0897/878 650 /всеки работен ден между 9 и 18 ч./
conceptions2011@abv.bg


Registratziona_forma_2011.doc
Registratziona_forma_2011.doc
Регистрационната форма изтеглете от тук:
Accueil | Français