Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
Курс по здравословно хранене за родители и деца

Курс по здравословно хранене за родители и деца

Евро-Ток България и Детски образователен център “Зорница” предлагат съвместен курс за родители и деца за здравословно готвене и хранене. Проектът е едногодишен, разделен тематично на 3 месеца по сезони. Курсът се провежда всяка събота от 11.00 до 13.00 ч. и е предназначен за деца от 4 до 10 години. Той може да бъде посещаван, както от децата от Центъра, така и от деца и родители, които желаят да експериментират и научават повече за качествената и добре приготвена храна.

Целта на курса е да предостави на децата и родителите възможност за запознаване с основните техники при приготвянето на здравословна и балансирана храна, използвайки методите на играта и забавленията.

Професионален Шеф-готвач представя пред тях “тайните” на Кулинарното изкуство и създава трайни нагласи за здравословно хранене, както у децата, така и у техните родители. В края на всеки курс участниците дегустират направените от тях ястия.
  Сдружение „Зорница” е учредено през 1998 г. от учители и родители на учениците от начално училище „Зорница” с цел да обедини усилията на педагози, специалисти и родители в подпомагане и прилагане на хуманни алтернативни модели на обучение и възпитание на деца и ученици. От 2004 г. до момента подкрепя прилагането на авторски педагогически модел „Зорница” в детски образователен център „Зорница”. Здравословното хранене при децата е основна част от програмата и политиката на сдружението.

    За записване и допълнителна информация:
    Радостина Попова, Детски образователен център “Зорница”
    0895/037035
    София, кв. Лозенец, Ул. „Горски пътник” № 1-3

    Как отразиха събитието в медиите:
  http://www.menumag.bg/za-hranata/statii/koncepcii-2011
  http://www.menumag.bg/
  http://www.divino.bg/
  http://www.menumag.bg/za-hranata/statii/gotvarski-kurs-za-deca-i-roditeli
  Accueil | Français