Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
 КОНЦЕПЦИИ 2011 
 УЧАСТНИЦИТЕ 
 ПРОГРАМАТА 
 МЕДИИТЕ ЗА ФОРУМА 
 ПАРТНЬОРИ 
 БРОШУРА 
 ГАЛЕРИЯ 1 
 ГАЛЕРИЯ 2 
Участниците

В категорията Дебют:

Ангел Василев

Завършва Софийска професионална гимназия по туризъм със специалност “Кетеринг”.
След завършване на средното си образование започва работа в Кетеринг компания
Euro catering”. Работи още в хотел “Метрополитан” и в ресторант “Къщата с часовника”.
Към момента е готвач в новооткрития ресторант “The residence”.
Притежава специализация по италианска кухня - програма на училище
“Panzini” Senigallia, както и Майсторски клас по италианска кухня, област Liguria.
През 2009 г. печели първа награда на състезанието “Най-добър млад готвач”,
провело се в гр. Велинград.
Ангел Василев е един от перспективните млади професионалисти в България.
Кулинарен форум “Концепции 2011” ще бъде неговият дебют в областта на висшата кулинария.



Георги Партенов



Георги Партенов е на 12 години, когато за първи път влиза в професионалната кухня на леля си.
Няколко години подред работи в ресторанти по бреговете на Черно Море, където получава опит
в различни кухни през лятото.
След завършване на средното си образование Георги решава да разшири познанията си в областта
на Кулинарното изкуство. Той се записва в Кулинарната Академия в Добрич, където бързо печели
доверието на преподаващия състав и е назначен като Шеф Асистент.
По време на обучението си Георги е
пратен на топ стажантска дестинацията от HRC в Хотел W Hotel & Residences в Доха, Катар.
В Катар Георги е назначен към ресторант Spice Market реномиран франчайз собственост на
удостоеният с приз James Beard Шеф Жан-Жорж.
В момента Георги е Sous-Chef на ресторант Bodega Tapas and Wine в София.




Останалите Презентатори:

Мортен Томсън - Дания



След обучението си в ресторанта “Sortebro Kro” на Джон Кофод, президент на Евро-Ток Дания,
Мортън Томсън е работил в ресторант „Neat” в Кан, Франция, награден с една звезда Мишлен.
Получава покана и започва работа в „Kommandanten” - Дания с две звезди Мишлен, по-късно
отново се връща да работи в “Sortebro Kro” вече като Шеф-готвач. Печелил е национални конкурси
и два пъти е бил финалист на Bocuse D’or през 2005 и 2007 година. След това създава консултантска
фирма, която ръководи и до днес.

Наградите, които е спечелил:
1998 год. Датско състезание за студенти;
1999 год. Датско състезание за студенти;
2000 год. Шеф талант на годината;
2001 год. Датско състезание за десерт;
2002 год. Датско състезание за готвачи;
2003 год. Датско състезание за готвачи;
2004 год. Bocuse D or 2005 ;
2004 год. Състезание-„Smag&Behag”;
2006год. Bocuse D or 2007.




Дани Алборс



Дани Алборс от графичен дизайнер се превръща в един от най-талантливите испански готвачи. Завършва поредица от кулинарни курсове, които още повече го увличат по гастрономията. Ученик е на едни от най големите готвачи в Испания – Мартин Берасатеги, Хуан Мария Арзак, Колдо Ройо, Луиз Иризар, Карлос Аргиняно и Педро Субиама. Продължава да следи всички публикации на тези големи шефове на Баската кулинария. Неговите първи стъпки започват в гр. Ла Рьоха, където отваря и първия си ресторант “La Taberna Del Merkado", малка таверна, в която се сервират предимно хапки, така известните Тапас, съчетани с хубави вина от Рьоха. През 2002 г. отваря своя пръв истински ресторант, “Vitis Vitis”. С тази авантюра получава увереност и през 2004 г. решава да се върне в райнона, където е роден, за да може да вложи цялата си философия и да отвори ресторант “Cal Dani”, гр. Cocentaina, Аликанте.
През 2008 г. премества ресторанта си в родния си град Alcoy.
Дани Алборс е създал собствена работилница, с която посещава Кулинарни форуми, където презентира своята философия.

В рецептите на Дани Алборс са застъпени иновации в готвенето с протеини от водорасли, добивани от средиземно море.
Повече информация може да видите на неговия сайт: http://www.danialbors.com






Фиро Васкес


Фиро Васкес e Главен готвач и собственик на ресторант “Оливар”, който се намира в североизточния район на Мурсия, Испания.
Ресторантът му притежава едно слънце /звезда/ в пътеводителя на Репсол за 2011 г. и сертификат от Европейската централа EFQM за превъзходно качество. Член е на Евро-Ток Испания. Администратор на производството на зехтини в Морая, съучредител на Ордена на производителите на зехтини в Мурсия, Президент на Дружеството “Приятели на зехтин Екстра Върджин”, произвеждан в областта на Мурсия.
Дълго време преподава Технология на хранене в Университета на Мурсия.

Джовани Порку



Джовани Порку е роден в Италия, област Сардиния. Завършил е Курс за традиционна сардинска кухня, както и Курс за Италианска креативна кухня; Сърцана.
Специализирал е при готвач Анджело Паракуки в ресторант „Ло Kанда Дел Анджело”

Работил е в Сардиния в ресторанти, като „ Музео Омуеажу” и “Су Мериаго”, специализирани в традиционна сардинска кухня. Преди 10 години идва в България и работи като Шеф-готвач в престижни места като ресторанти „Ла Капанина”, “Лаваца Клуб” и Българското Народно Събрание. Към момента е Шеф-готвач в столичния ресторант „Крим”. Той е член на Евро-Ток България



Лоран Мао / Белгия

Лоран Мао има двайсет години опит в ресторантьорството. Завършил e хотелиерска школа CERIA в Брюксел. Започва кариерата си в Le Mayfair, Hotel Astoria, le Relais Delbeccha. Специализиран е във френска и белгийска гастрономия. След това влиза в Содексо и започва да работи за Европейските институции: шест години към Европейската Комисия и днес е Шеф-готвач към Комитета по Регионите.

Роберт Ливиу Ман


Роберт Ливиу Ман е завършил „Мениджмънт в туризма” в Университета по икономика и бизнес администрация. Има над двадесетгодишен опит в кулинарната сфера. Участвал е в регионални, национални и международни конкурси, бил е член на журитата на различни състезания. Съучредител е и вицепрезидент на Евро-Ток – Румъния, а също и регионален директор на Националното сдружение на готвачите и сладкарите в Румъния. През 2004 г. получава титлата „Майстор на кулинарното изкуство”, през 2008 г. е награден с бронзов медал на Open Air Demo Cooking Championship. От 2008 г. е готвач в ресторант „Роял”, Лугож. Прилага ясно изразен творчески подход в кулинарното изкуство.



Робин Вилларреал Монсеррат


Робин Вилларреал е опитен шеф-готвач с диплома от Le Cordon Bleu Academie
D'Art Culinaire De Paris. Освен майсторството му във френската и
интернационалната кухня, специалност на Робин са сладкарството,
хлебарството, както и Thai Cuisine. Шеф Робин има значителен преподавателски
опит в международни кулинарни училища Laureate Hospitality Educatioкато Le
Cordon Bleu Academie D'Art Culinaire De Paris и Glion Institute of Higher
Education Switzerland. Като Главен инструктор Робин е участвал и в
откриването на Glion Institute of Higher Education в Мексико. Той говори
свободно английски, испански и тагалог, а и има и диплома за пилот.

Към момента е Шеф-готвач на изискания столичен ресторант “Бодега”


Велтер Гилбърт


Андреас Флекенщайн

Директор HRC Academy


Забележителната автобиография на Андреас Флекенщайн включва образование от Кулинарния институт на Америка (Culinary Institute of America), бакалавърска степен в областта на туризма от Корнел (Cornell), както и MBA степен. Culinary Institute of America и Cornell са считани за едни от най-престижните висши учебни заведения не само в САЩ, но и в целия свят.

Професионалният му път включва преподавателски и ръководни позиции в Art Institute of Washington, Baltimore International College и Cornell University, съчетани с широк практически опит не само в туристическата сфера, но и като финансов анализатор, консултант в хранителната индустрия и екперт по въвеждане на информационни технологии в ресторантьорството в САЩ.

В Кулинарна академия HRC шеф Андреас заема позицията на директор, но освен административните си функции, той съчетава позицията си и с преподавателска дейност, за да предава активно своя опит на възпитаниците на уникалното за България училище.

Шеф Андреас владее перфектно английски и немски език.

Инна Бадалова

Шеф-инструктор HRC Academy


Родом от Азербейджан, Инна Бадалова е живяла над 20 години в САЩ. Дипломиран педагог и носител на степен в областта на сладкарството от Notter School of Pastry Arts – едно от най-добрите училища в областта на сладкарството в САЩ, шеф Инна има обширен опит в областта на сладкарството. Професионалният й път включва петзвездните хотели Мариот Балтимор Уотърфронт (Marriott Waterfront in Baltimore USA) и Хайат Редженси Вашингтон (Hyatt Regency in Washington DC).

Преди да се присъедини към екипа от преподаватели в Кулинарна академия HRC шеф Инна е отоваряла за сладкарството в един от най-известните ресторанти на Жан-Жорж Фонгерихтен, шеф-готвач, носител на звезди Мишлен – най-високото признание в професията Кулинарни изкуства. Ресторантът е разположен в Хотел “W” (W hotel in Washington DC) от веригата Старууд, непосредствено срещу Белия дом във Вашингтон.

Освен своя роден език шеф Инна говори свободно английски и руски.



Велин Великов


Велин Великов е Шеф-готвач на пет звездния Варненски хотел Гранд Хотел Лондон
- http://www.londonhotel.bg. Притежава специализация от LE MOULIN DE MOUGINS,
COTE D’AZUR, Франция, Две звезди Мишлен. Специализира още в РЕСТОРАНТ АЛМДЕЛЕ,
ЛУТАГО, ИТАЛИЯ.
Печели четвъртото издание на “Най-добър млад готвач”,
както и Ресторант на Годината 2006 и 2008 г. на сп. Бакхус, като по това време работи,
като Шеф-готвач на Ресторант Мусала Палас. През 2005 г. печели Наградата на публиката
в Петия национален конкурс “Готвач на годината”.






Емил Минев



Един от най-известните български готвачи работещи извън страната. След като завършва "Cordon Bleu Culinary Institute", започва работа в ресторанта La Tante Claire на шеф-готвача Пиер Кофман, който в продължение на 17 години има три звезди от Мишлен.
Негови ученици са някои от най-големите кулинарни величия в Англия днес, като Гордън Рамзи, Марко Пиер Уайт и Том Айкинс.
По-късно постъпва в лондонския хотел Ritz, където работи като sous-chef в ресторанта към казиното.
Това е място само за членове на Ritz Club, сред които са някои от най-богатите хора в света като Роман Абрамович или шейха на Бруней.
По врема на престоя си в Ritz Емил Минев трупа опит и в някои от най добрите лондонски ресторанти La Gavroche (две звезди от Мишлен), Capital (две звезди от Мишлен), Gordon Ramsey (три звезди от Мишлен).
През 2004 заминава за Париж и завършва курс за шеф-готвачи към Центъра за обучение на Ален Дюкас. Това е една от най-известните кулинарни школи и едновременно лаборатория, където има възможност да работи и да се учи от големи имена като Франк Черути, шеф-готвач в ресторанта Louis ХV в Монако. Година по-рано Емил Минев участва в семинар, воден лично от Албер Адриа на тема "Десертите на El Bulli", а по-късно присъства на демонстрация проведена от Феран Адриа. През 2004 Емил представя Ritz на състезанието Caviar Trophy, където заема престижното ІІ-ро място. Участва и в най-престижното състезание за млади готвачи Roux Scholarship, организирано от Мишел и Албер Ру, където се класира на полуфинал.
В момента работи като главен готвач тук: http://www.shangri-la.com/en/property/dubai/shangrila
Повече информация за него може да видите тук: http://www.emilminev.com/




Борис Петров `


След като завършва техникум по обществено хранене, той работи в хотел Шератон и в едни от най-добрите ресторанти в София и страната. През 2000 г. заминава за Испания, където работи в ресторант Кастило де Хавиер при шеф-готвач Хавиер Саньол, който е завършил при Феран Адрия – име познато на всеки готвач, а и на широката публика. От 2003 година работи в ресторант „Арена” в град Солол, Тарагона, препоръчван от гид Мишлен, а година по-късно е поканен в новия ресторант „Кастильо де Хавиер” в Тарагона като шеф-готвач. През 2007-ма се връща в България и започва работа в ресторант „Каса Бояна” приет в златната листа на световната верига Luxury Group. В настоящия момент е Шеф-готвач на популярния столичен ресторант “Te Quiero”.








Стефан Иванов



Стефан Иванов е работил в ресторанти “Le Gavroche”, Англия с три звезди Мишлен, “Комшесуа”, Брюксел, три звезди Мишлен, “Вила Лорен”, Брюксел, две звезди Мишлен, “Пре Романо”, Брюксел, една звезда Мишлен. Завършил е Кулинарен Институт “Емил Гризон”, който е под патронажа на Белгийското кралско семейство.




Валери Нешов:




Валери Нешов е роден в Червен Бряг област Плевен. След средното си образование, завършва кулинарен курс за готвач към Пловдивския университет по хранително-вкусова промишленост. Работи 3 години в ресторанти в Червен Бряг и 2 години в ресторант Кентавър гр. Плевен. През 2001 г. отива в София и минава през много професинални предизвикателства. През 2002 г. започва работа в ” Отвъд Алеята Зад Шкафа” и там е шеф – готвач до юни 2006 година. През този период ресторантът печели ”Ресторант на годината„ за 2002 година на списание Бакхус. Четири поредни години печели и приза ресторант на публиката. Отново списание Бакхус го награждава с в категория „Авторска кухня„ за 2010 г.
Професионалният му път минава през ресторанти, като Крим, Талисман, Донна и др. Бил е консултан-готвач в Грандхотел Велинград и хотел Двореца.
В момента е водещ на авторско предаване «Полуостровът на съкровищата « по Фиеста ТВ ( кулинарната телевизия на България). Организира дегустационни вечери и коктейли с традиционни български продукти, които за съжаление според Валери са на изчезване. С автентичните български продукти приготвя ястия със съвременна и модерна визия, пречупени през неговата кулинарна призма.



Димо Димов


През последните 7-8 години Димо е популярен като един от най-солидните и изискани шеф-готвачи в България. Той привлича вниманието на ценителската публика у нас с работата си в ресторантите „Сомелиер” и „Крим”. Започва кариерата си в софийския „Шератон”, а после преминава през школата на още от най-известните ни хотели. Най-ценния си опит получава във Франция, между Метц и Страсбург, като готвач в ресторант Crocodile, удостоен с три звезди от гида „Мишлен”. Дизайнерското му образование определено му е от помощ в презентацията на храната.
Димо е в дъното на успеха на столичния Gourmet Club Classic, който през 2007 спечели престижната награда „Ресторант на годината” на сп. „Бакхус”. В края на 2008 година основава собственна кетъринг компания Cult Gourmet Catering .Кетъринг компанията му е позиционирана в най-високия пазарен сегмент.

Димо Димов е всепризнат майстор на гъшия дроб, телешкия стек, агнешкото и патешкото, но обича да работи и с морски дарове, най-вече черупчести. Класическият му подход към храната и дълбокото познаване на френските кулинарни техники са съчетани с въображение, лекота, собствен стил и искрено преклонение пред добрия продукт, а постоянният стремеж към нови вкусови и ароматни съчетания, както и неспирното търсене на най-качествени ингредиенти с истински вкус превръща кухнята му във фина . Модерната кухня привлича и кара Димо Димов да предлага любимите ни класически вкусове в нови и различни текстури и вкусове,следвайки тенденциите на световната кулинария.




Accueil | Français